Behandeling tijdens zwangerschap

Zwanger ?!!!

Tijdens uw zwangerschap heeft u meer kans op het krijgen van tandvleesproblemen. Door de veranderde activiteit van uw hormonen en een grotere hoeveelheid bloed in uw lichaam, reageert het tandvlees heftiger op de aanwezigheid van tandplak. Extra aandacht voor de mondhygiëne tijdens uw zwangerschap is dan ook zeer belangrijk. Als u alle plaque zorgvuldig verwijdert, levert uw zwangerschap geen extra risico's op voor het krijgen van tandvleesontstekingen. Bij uw tandarts of mondhygiënist kunt u hulp en tips krijgen voor het verwijderen van plaque.

Andersom geldt er wel een risico. Wanneer er ernstige tandvleesproblemen aanwezig zijn tijdens de zwangerschap heeft dit invloed op uw ongeboren kindje.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met niet behandelde tandvleesontsteking waarbij ook het kaakbot is aangetast (parodontitis) een groter kans hebben op een te vroeg geboren kind, dan vrouwen zonder tandvleesontsteking. Zo heeft een zwangere vrouw met deze ontsteking 2 tot 7 maal meer kans op een vroeggeboorte of een kind met een laag geboortegewicht, dan een zwangere vrouw zonder deze ontstekingen. Wanneer er sprake is van een tandvleesontsteking, dan is het belangrijk om dit tijdens de zangerschap te laten behandelen, bij voorkeur in het 2e trimester.

Parodontitis geeft zelden (pijn) klachten. Het is dus zeer belangrijk om uw gebit ook tijdens de zwangerschap regelmatig te laten controleren, zodat indien nodig het probleem op rijd kan worden behandeld door de mondhygiënist

Misselijkheid en eten tijdens de zwangerschap.

Omdat veel vrouwen tijdens de zwangerschap last hebben van ochtendmisselijkheid, neemt vaak het aantal maaltijden toe. (meerdere kleine porties). Dit kan er voor zorgen dat het aantal aanbevolen eetmomenten van 6 per dag overschreden wordt, waardoor de kans op gaatjes toeneemt.

Wanneer u last heeft van misselijkheid bent u waarschijnlijk geneigd om gelijk uw tanden te poetsen voor een frisse smaak. Hierdoor is juist de kans op gaatjes en slijtage door de zuren groter. Het is daarom beter om uw mond te spoelen met een fluoride mondspoelmiddel of met water.

Maagzuur.  

In een later stadium van de zwangerschap kunt u last krijgen van zuurbranden. Hiervoor geld ook dat de kans op gaatjes en slijtage door zuren hoog is. Hiervoor kunt u eventueel, in overleg met uw verloskundige en/of tandarts, contact opnemen met de huisarts om maagzuurremmers te krijgen. De tandarts of mondhygiënist kan u extra fluoridespoeling voorschrijven of aanbrengen.

Elke zwangerschap kost een tand?

Er wordt wel eens gezegd dat je bij elke zwangerschap een tand of kies verliest. Ondanks dat zwangerschap een verhoogd risico geeft op tandvleesonstekingen en gaatjes, kan het verlies van tanden en kiezen worden voorkomen met een goede mondhygiëne en de juiste behandelingen.

Röntgen foto's tijdens de zwangerschap?

In de tandheelkundige praktijk zullen alleen röntgenfoto's gemaakt worden van uw tanden, kiezen en kaken. De strooistraling van deze foto's is zo laag dat wetenschappelijk is bewezen dat het maken van foto's tijdens de zwangerschap voor het ongeboren kind geen kwaad kan. In onze praktijk kiezen wij er voor om tijdens de zwangerschap alleen in ernstige noodzaak foto's te maken. De controle foto's zullen wij na de zwangerschap maken.

Behandelen tijdens de zwangerschap?

Er is geen bezwaar om een zwangere vrouw te behandelen. In verband met eventuele lichamelijk ongemakken plannen wij bij voorkeur behandelingen in het 2e trimester. Ook verdoven is gewoon mogelijk tijdens de zwangerschap.

Ons Team

Berthilde Wolbers

Berthilde Wolbers

Assistent

Weet je van wie die vrolijke stem is aan de telefoon? Juist, die van Berthilde

gre stegeman

Gré Stegeman

Assistent

50+ en nog steeds van deze tijd! Wereldberoemd in Beilen!

Henriette Meijer

Henriëtte Meijer

Paro- Preventieassistent

Van tandsteen verwijderen tot verdoving toedienen, bij Henriette in de stoel gebeurt alles met een lach.

kim otten

Kim Otten

Tandarts

Kim is tandarts en eigenaresse van Happy Teeth.

Roos Coopmans

Roos Coopmans

Mondhygiënist

Al jaren de vaste mondhygiënist van Happy Teeth, slechte adem? Bel Roos!

samantha feddema

Samantha Feddema

Preventieassistent

Samantha is in december 2018 geslaagd voor haar opleiding voor Prevetieassistent.

Bel voor jouw afspraak: 0593 - 523 742

Behandelingen

Voorkom problemen door goede controle van uw gebit en tandvlees

Tijdens de intake-afspraak vormen wij een totaalbeeld van uw (mond)gezondheid

Tandvleesproblemen ontstaan wanneer tanden niet schoon genoeg gehouden worden.

Onze mondhygiënist reinigt uw tanden op een professionele wijze en zal u voorzien van de juiste adviezen.

Wanneer uw mondgezondheid niet optimaal is, kan dit slechte adem veroorzaken.

Een wortelkanaalbehandeling zorgt ervoor dat de tand of kies behouden kan blijven wanneer deze ernstig ontstoken is. Hoewel de behandeling een slechte naam heeft is dit de behandeling die ervoor zorgt dat je je vrijwel meteen beter zal voelen.

U heeft een gaatje als bacteriën uw tand hebben geïnfecteerd. Deze bacteriën tasten uw tandweefsel aan.

Patienten stop

In onze praktijk vinden wij tijd en aandacht voor onze patiënt/cliënt zeer belangrijk. Vanuit dit standpunt hebben we moeten besluiten dat onze planning het op dit moment niet toelaat om nieuwe patiënten aan te nemen. 

Spoedklachten?

Heeft u een spoedklacht, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, wij doen ons uiterste best om u dezelfde dag nog van uw klacht af te helpen.

Factuur per E-mail

Uw factuur zal zoveel mogelijk via e-mail verlopen, hebben we geen mailadres van u dan zal de rekening via de post komen.