Privacy verklaring tandartspraktijk Happy Teeth

Privacy- en cookieverklaring

Uw privacy wordt door ons gerespecteerd. Tandartspraktijk Happy Teeth streeft ernaar om uw privacy zo goed mogelijk te waarborgen en zal vertrouwelijk omgaan met de informatie die u bij ons aanlevert. Bij de verwerking van persoonsgegevens nemen wij de geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy in acht. In deze privacy verklaring en cookie-verklaring informeren wij u over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan

Categorieën persoonsgegevens

Door het gebruiken van de website en de daarop beschikbare diensten laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dat gebeurt ook bij ons in de praktijk in het kader van de uitvoering van de behandelovereenkomst. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Afhankelijk van de dienst die u gebruikt kunnen wij de volgende gegevens verzamelen:

  • NAW gegevens
  • Geslacht
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Gegevens betreffende uw gezondheid
  • Eventuele persoonlijke opmerkingen welke in belang van uw behandeling zijn
  • De naam van uw zorgverzekeraar
  • De naam van uw andere zorgverleners
  • Tijdstip van uw afspraak
  • Betalingsgegevens

Grondslag voor gegevensverwerking

Wij mogen alleen rechtmatig persoonsgegevens van u verwerken als wij dat doen op basis van een juridische grondslag. Wij verwerken uw persoonsgegevens omdat dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst tussen u en ons, zoals neergelegd in artikel 6 lid 1 sub b van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarnaast kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken voor een ander gerechtvaardigd belang, zoals het informeren van onze patiënten over actualiteiten of wijzigingen in onze dienstverlening. Deze grondslag is neergelegd in artikel 6 lid 1 sub f van de AVG.

Doeleinden gegevensverwerking

De persoonsgegevens die door ons worden verzameld, worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • Het aanmaken van uw account om u bij de praktijk in te schrijven
  • Het inloggen op uw account
  • Het bijhouden van uw medisch dossier
  • Het inplannen van een afspraak
  • Het uitvoeren van een behandeling
  • Het bijhouden van door u aangegeven voorkeuren
  • Het verbeteren van onze dienstverlening
  • Het uitvoeren van overige, door u gevraagde, diensten

Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden

Wij verstrekken uw persoonsgegevens in beginsel alleen aan derde partijen indien u daar zelf toestemming voor heeft gegeven. Gegevensverstrekking zonder uw toestemming vindt plaats indien dat noodzakelijk is om de overeenkomst tussen u en ons uit te kunnen voeren of een wettelijke verplichting ons dat voorschrijft.

Bewaartermijnen

Wij zullen uw gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is voor de in deze privacy- en cookieverklaring beschreven doeleinden, tenzij dat nodig is op grond van een wettelijke verplichting. Voor het bewaren van uw medische gegevens hanteren wij de wettelijke bewaartermijn van 15 jaar uit de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst. Naast de WGBO houden we indien nodig ook rekening met bewaartermijnen die voortvloeien uit andere wetgeving.

Uw Dossier gaan naar inactief-status wanneer:

  • u overstapt naar een andere tandartspraktijk
  • u overlijd
  • u 2 jaar of langer niet in de praktijk is geweest
  • u wenst om definitief verwijderd te worden maken wij uw gegevens anoniem in ons systeem.

Betaalgegevens worden 7 jaar bewaard

Beveiligingsmaatregelen

Om uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen hebben wij passende beveiligingsmaatregelen getroffen.  De praktijk werkt volgens de NEN7510 norm voor informatiebeveiliging. Binnen de praktijk is er een privacy beleid opgesteld en geïmplementeerd. Uw gegevens worden zorgvuldig bewaart achter gesloten deur. De computer is vergrendeld ook bij niet gebruik. Uw dossier word enkel ingezien wanneer dit voor uw gezondheid van belang is.

Verwijzingen naar websites van derden (via hyperlinks)

Om u van dienst te zijn hebben wij op onze websites verwijzingen opgenomen naar websites van derden. Wij maken u er graag op attent dat wanneer u deze websites bezoekt, de voorwaarden uit de privacy verklaringen van deze derden van toepassing zijn. Wij raden u aan om de privacy verklaringen van deze websites te lezen voordat u daar verder gebruik van maakt.

Het gebruik van cookies

Voor het functioneren van onze website maken wij mogelijk gebruik van cookies. Cookies zijn informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van het device (zoals PC, tablet of smartphone) van de bezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het device. Cookies zijn er in verschillende soorten. Er kunnen Analytische cookies gebruikt worden.

Via onze website worden mogelijk cookies geplaatst d het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de Analytics dienst. Wij gebruiken deze dienst eventueel om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten, wij laten de IP-adressen anonimiseren.

De informatie die door Google wordt verzameld, wordt overgebracht naar en opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Wij hebben geen invloed op het gebruik van de data door Google en/of derden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien zij hiertoe wettelijk worden verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerkt. Google houdt zich aan de privacybeginselen van en zijn aangesloten bij Privacy Shield van het Amerikaanse Ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie.

Voor meer informatie over deze gegevensverwerking kunt u de privacy verklaring van Google lezen.

In uw browser kunt u de instellingen rond het gebruik van cookies desgewenst aanpassen. Ook kunt u eventueel handmatig cookies verwijderen. Dit leest u na in de handleiding van uw browser.

Uw rechten

Wanneer u persoonsgegevens aan ons heeft verstrekt, heeft u verschillende rechten die u kunt uitoefenen. Zo heeft u recht op inzage, rectificatie en het wissen van uw gegevens. Ook kunt u ons verzoeken om uw gegevens aan u of een andere partij over te dragen of om de gegevensverwerking te beperken. Het staat u daarnaast vrij om bezwaar te maken tegen een verwerking van uw gegevens. U kunt bovendien uw toestemming voor de gegevensverwerking altijd in te trekken. U kunt uw verzoek bij ons kenbaar maken door ons een e-mail te sturen aan administratie@happyteeth.nl door telefonisch contact met ons op te nemen via: 0593-523742. Wij streven ernaar om binnen 14 werkdag binnen op uw verzoek te reageren.

Klacht indienen bij de Autoriteit persoonsgegevens

Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan, dan kunt u een klacht hierover indienen bij de Autoriteit persoonsgegevens. De contactgegevens van de Autoriteit persoonsgegevens vindt u hier: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-over-gebruik-persoonsgegevens

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wij behouden ons het recht voor om deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Deze wijzigingen zullen via onze praktijkwebsite bekend worden gemaakt. Wij raden u daarom aan om deze verklaring regelmatig te raadplegen, zodat u van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.
 

Onze contactgegevens

Heeft u nog vragen of opmerkingen na het lezen van deze privacy- en cookieverklaring? Dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen via de onderstaande contactgegevens:

H. Meijer-Huls en B. Wolbers-Dolfing telefoonnummer: 0593-523742 of administratie@happyteeth.nl

Ons Team

Berthilde Wolbers

Berthilde Wolbers

Assistent

Weet je van wie die vrolijke stem is aan de telefoon? Juist, die van Berthilde

gre stegeman

Gré Stegeman

Assistent

50+ en nog steeds van deze tijd! Wereldberoemd in Beilen!

Henriette Meijer

Henriëtte Meijer

Paro- Preventieassistent

Van tandsteen verwijderen tot verdoving toedienen, bij Henriette in de stoel gebeurt alles met een lach.

kim otten

Kim Otten

Tandarts

Kim is tandarts en eigenaresse van Happy Teeth.

Roos Coopmans

Roos Coopmans

Mondhygiënist

Al jaren de vaste mondhygiënist van Happy Teeth, slechte adem? Bel Roos!

samantha feddema

Samantha Feddema

Preventieassistent

Samantha is in december 2018 geslaagd voor haar opleiding voor Prevetieassistent.

Bel voor jouw afspraak: 0593 - 523 742

Behandelingen

Voorkom problemen door goede controle van uw gebit en tandvlees

Tijdens de intake-afspraak vormen wij een totaalbeeld van uw (mond)gezondheid

Tandvleesproblemen ontstaan wanneer tanden niet schoon genoeg gehouden worden.

Onze mondhygiënist reinigt uw tanden op een professionele wijze en zal u voorzien van de juiste adviezen.

Wanneer uw mondgezondheid niet optimaal is, kan dit slechte adem veroorzaken.

Een wortelkanaalbehandeling zorgt ervoor dat de tand of kies behouden kan blijven wanneer deze ernstig ontstoken is. Hoewel de behandeling een slechte naam heeft is dit de behandeling die ervoor zorgt dat je je vrijwel meteen beter zal voelen.

U heeft een gaatje als bacteriën uw tand hebben geïnfecteerd. Deze bacteriën tasten uw tandweefsel aan.

Patienten stop

In onze praktijk vinden wij tijd en aandacht voor onze patiënt/cliënt zeer belangrijk. Vanuit dit standpunt hebben we moeten besluiten dat onze planning het op dit moment niet toelaat om nieuwe patiënten aan te nemen. 

Spoedklachten?

Heeft u een spoedklacht, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, wij doen ons uiterste best om u dezelfde dag nog van uw klacht af te helpen.

Factuur per E-mail

Uw factuur zal zoveel mogelijk via e-mail verlopen, hebben we geen mailadres van u dan zal de rekening via de post komen.